14.01.2017 15:15

De Jong treurt: "Speelden toen veel te naïef"

Henk de Jong debuteert met een nederlaag als hoofdtrainer van De Graafschap. Zijn ploeg gaat met 2-1 onderuit bij FC Eindhoven. (13-01-2017)

Henk de Jong heeft zijn eerste wedstrijd als hoofdtrainer van De Graafschap niet op kunnen luisteren met een zege. Tegen FC Eindhoven gingen de Doetinchemmers met 2-1 onderuit. De Jong baalde na afloop als een stekker.

De Graafschap keek al na elf minuten tegen een 2-0 achterstand aan in het Jan Louwers Stadion. Tibo Van De Velde en Rafael Uiterloo schoten raak voor de thuisploeg. "We hebben de wedstrijd in de beginfase weggegeven, speelden toen te naïef'', vertelde De Jong na afloop aan De Gelderlander. "Voor de rest kan ik tevreden zijn over de jongens, want ze hebben een goede wedstrijd gespeeld. Hier kunnen we mee verder, al koop ik daar niets voor.''

Vlak voor rust deed De Graafschap nog wat terug door een doelpunt van Piotr Parzyszek. In de tweede helft ging de ploeg van De Jong wanhopig op zoek naar de gelijkmaker, maar die kwam er niet. De oefenmeester zag wel dat zijn elftal in het tweede bedrijf de wedstrijd domineerde. "We speelden toen sterk, hadden meer verdiend", verzuchtte de oud-trainer van SC Cambuur. De nederlaag bij FC Eindhoven betekende alweer de achtste uitnederlaag van het seizoen.

De Graafschap wist op vreemde bodem pas twee puntjes te pakken. Alleen de uitwedstrijden tegen SC Cambuur (1-1) en Achilles'29 (0-0) eindigden in een gelijkspel. De Doetinchemmers pakten tot nu toe achttien punten en behaalden dus zestien daarvan op de eigen Vijverberg. "Ik heb de spelers gezegd dat ze niet meer moeten praten over uitwedstrijden die ze niet kunnen winnen. Daar moeten we mee ophouden", aldus De Jong.

De wedstrijd tussen FC Eindhoven en De Graafschap werd ontsierd door ongeregeldheden in het stadion. De aanwezige politie moest hardhandig ingrijpen en ook de directeur van de thuisploeg kreeg klappen.