14.01.2017 16:44

Steijn in zijn nopjes met driepunter VVV-Venlo

VVV-Venlo is momenteel de trotse koploper van de Jupiler League. De ploeg van trainer Maurice Steijn wist ook de lastige uitwedstrijd bij SC Cambuur te winnen (0-2) en liep uit op naaste belager Jong Ajax.

De ploeg uit Venlo eindigde vorig seizoen al op de tweede plaats en is nu de grote titelfavoriet in de Jupiler League. VVV kwam ook het duel met het gedegradeerde SC Cambuur zonder kleerscheuren door en won relatief eenvoudig met 0-2 in Leeuwarden. Beide doelpunten werden al in de eerste helft gemaakt in het door wind en regen geteisterde Cambuurstadion. Trainer Steijn was na afloop in zijn nopjes met de drie punten.

"SC Cambuur had meer balbezit, maar op basis van de kansen vond ik het geen moeizame zege. Ik denk dat we helemaal niet in de problemen zijn gekomen", vertelde Steijn voor de camera van FOX Sports. "In de tweede helft moeten we in de uitbraak ook de 0-3 maken en wellicht de 0-4, daar tegenover stonden twee schoten van Cambuur op de lat. We hadden het heel moeilijk verwacht, maar we hebben het prima gedaan."

"Dit was een lastige wedstrijd, maar de jongens hebben het uitstekend gedaan. Cambuur is weinig aan het voetballen gekomen. Dit is één van de moeilijkste uitwedstrijden van het jaar en we hebben in mijn ogen volkomen terecht gewonnen", besluit Steijn zijn analyse van de wedstrijd. Zaterdag werd bekend dat Abel Tamata, die de afgelopen tijd op proef was bij VVV, geen interesse heeft in een verbintenis bij de Limburgse club.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner