14.01.2017 17:00

Van Hooijdonk: "PSV toch weer een koopclub"

Marco van Ginkel voert bij zijn rentree in het shirt van PSV een technisch hoogstandje uit. (08-01-2017)
Marco van Ginkel voert bij zijn rentree in het shirt van PSV een technisch hoogstandje uit. (08-01-2017)

PSV presenteerde onlangs Marco van Ginkel als versterking voor de tweede seizoenshelft. Pierre van Hooijdonk vindt het jammer dat de clubleiding van de Eindhovenaren opnieuw voor de huurling van Chelsea kiest en niet voor de talentvolle Dante Rigo uit Jong PSV.

De achttienjarige Belg speelt dit seizoen zijn wedstrijden in de Jupiler League en wacht nog altijd op zijn debuut in de Eredivisie. "PSV wordt geroemd om zijn jeugdopleiding, maar kiest er nu toch weer voor om een koopclub te zijn. Dat is puur financieel", zegt Van Hooijdonk in gesprek met de NOS. De oud-voetballer van Feyenoord heeft zijn bedenkingen bij het huidige aankoopbeleid van PSV. "Kampioen worden en Champions League spelen, is belangrijker dan de lange termijn."

Van Hooijdonk denkt dat er in Eindhoven stiekem nog wordt gedroomd van een nieuw kampioenschap. "De komst van Van Ginkel geeft aan dat PSV dit seizoen geen enkel risico wil nemen. Ondanks alles staat PSV op slechts acht punten, voor de topper in De Kuip kan het gat al gedicht zijn", aldus de analist, die wel een idee heeft van de intenties van trainer Phillip Cocu. "Ik denk dat PSV zal teruggrijpen op de succesformule van vorig jaar met Van Ginkel, Guardado en Pröpper op het middenveld."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner