14.01.2017 20:19

Sterk Chelsea verhoogt druk op belagers

Chelsea heeft zaterdagavond een stap naar de landstitel gezet. De ploeg van Antonio Conte won op bezoek bij regerend kampioen Leicester City met 0-3 door treffers van Marcos Alonso (tweemaal) en Pedro.

De wedstrijd in het King Power Stadium werd met interesse bekeken door het peloton achtervolgers van The Blues. Chelsea had immers de laatste wedstrijd verloren en moest het zonder John Terry en Diego Costa stellen. Hoewel Ahmed Musa al vroeg het eerste gevaar uitdeelde, was het na zes minuten Chelsea dat de twijfels geweld aandeed. Een afgeslagen bal kwam voor Eden Hazard terecht, die Alonso bediende: 0-1.

Hoewel Leicester beter in de wedstrijd kwam, kreeg het eigenlijk geen grote kansen in de rest van de eerste helft. Op slag van rust mocht de thuisploeg nog van geluk spreken dat de achterstand niet groter werd. David Luiz en Hazard speelden een variant uit een vrije trap, maar eindstation Pedro schoot wild over. Even na de pauze was het wel raak. Een afgeslagen vrije trap kwam weer voor de voeten van Alonso terecht. De Spanjaard schoot op doel en was fortuinlijk dat de bal via Wes Morgan onhoudbaar voor Schmeichel in het doel zeilde.

Claudio Ranieri reageerde door vol op de aanval te gokken: Shinji Okazaki kwam voor Robert Huth. De aanpassing werkte echter averechts. Leicester stichtte nog steeds geen gevaar en aan de andere kant werd het alleen maar dreigender. Alonso was heel dicht bij zijn hattrick en Morgan moest twee keer alles uit de kast halen om Hazard van scoren te houden. De genadeklap volgde twintig minuten voor tijd. Willian troefde doelman Kasper Schmeichel af in een race naar de bal, waardoor de Braziliaan Pedro kon inschakelen en deze grote kans liet hij niet onbenut: 0-3.

Die marge kwam vanzelfsprekend geen moment meer in gevaar. Chelsea gaat daarom zaterdagavond slapen met een voorsprong van zeven punten op nummer twee Tottenham Hotspur. Zondag kan trainer Conte in alle rust kijken naar nog twee krakers in de competitie: Manchester United ontvangt Liverpool, terwijl Manchester City juist de oversteek naar Liverpool moet wagen om daar de degens te kruisen met Everton.

Door: Jan Willem Spaans