15.01.2017 09:05

Van Ginkel: "De druk op mij en team was hoog"

Marco van Ginkel was bij zijn rentree voor PSV meteen weer goud waard. De huurling van Chelsea zette de Eindhovenaren na ruim een half uur spelen op voorsprong tegen Excelsior (2-0). Van Ginkel en trainer Phillip Cocu waren na afloop zeer tevreden.

"Het is altijd prettig als je belangrijk kunt zijn voor de ploeg", vertelde de 24-jarige middenvelder tegen FOX Sports na de overwinning op Excelsior. "De druk op mij en op het hele team was redelijk hoog", zei Van Ginkel, maar daar ondervond de middenvelder geen last van. "Ik doe gewoon mijn ding en geef altijd honderd procent. Maar het is dan toch wel lekker als je met 2-0 wint en dat je de eerste goal maakt."

Cocu vond het niet verrassend dat Van Ginkel, die vorig seizoen ook al goed was voor acht doelpunten in dertien competitiewedstrijden voor PSV, verantwoordelijk was voor de eerste treffer van de Eindhovenaren. "Hij weet wanneer hij bij moet sluiten en waar hij op het juiste moment moet staan", vertelde de oefenmeester na afloop.

De hoofdtrainer van PSV moest tegen Excelsior enigszins improviseren, omdat hij niet kon beschikken over buitenspelers. Cocu was zeer tevreden over hoe het middenveld dat oppikte. "Andrés Guardado maakte een veel sterkere en frissere indruk. Hij nam de ploeg op sleeptouw. Hij kan op deze manier alleen maar beter worden. Ik vond dat Bart Ramselaar het heel goed deed op de flank. Natuurlijk vulde hij het anders in dan een echte buitenspeler, hij moet het op zijn manier doen om in zijn kracht te spelen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner