15.01.2017 09:19

Matchwinner Peterson ging door moeilijke tijd

Kristoffer Peterson schreeuwt het uit nadat hij FC Utrecht de winst heeft bezorgd op Het Kasteel. De invaller schiet vlak voor tijd raak. (14-01-2017)
Kristoffer Peterson schreeuwt het uit nadat hij FC Utrecht de winst heeft bezorgd op Het Kasteel. De invaller schiet vlak voor tijd raak. (14-01-2017)

Kristoffer Peterson krijgt dit seizoen nauwelijks speeltijd onder trainer Erik ten Hag bij FC Utrecht, maar vervulde in het duel met Sparta Rotterdam een glansrol. De aanvaller schoot zijn ploeg in de slotfase naar een 1-2 zege op Het Kasteel.

Peterson werd vorig seizoen al door FC Utrecht verhuurd aan Roda JC Kerkrade, maar is sinds zijn terugkeer in de Domstad vooral verzekerd van een plaats op de reservebank of mag meespelen met het beloftenelftal in de Jupiler League. Dit seizoen kwam hij in de Eredivisie pas tot twee minuten tijdens een invalbeurt in de seizoenouverture tegen PSV. "De afgelopen zes maanden zijn extreem zwaar voor me geweest", vertelt Peterson in gesprek met FOX Sports. "Voor het grootste gedeelte heb ik niet eens bij de selectie gezet. Dat was pittig."

Tegen Sparta mocht Peterson eindelijk weer eens aantreden in het eerste elftal en deed dat met succes. Na zijn doelpunt in de 88ste minuut was de blijdschap niet alleen bij hem groot, maar ook bij het hele elftal van FC Utrecht. "Ik ben mijn ploeggenoten extreem dankbaar. Ze zijn ongelooflijk goed voor me geweest. Ik kon mezelf zijn en ze hebben me echt gesteund en gepusht om te blijven werken. Ik denk dat iedereen binnen de club heeft gezien dat ik elke dag mijn best doe op de training en om dat dan zo terug betaald te zien worden betekent de wereld voor me."

Peterson had daarnaast nog een goed woordje over voor Edson Braafheid, die ook nauwelijks voorkomt in de plannen van Ten Hag. De geroutineerde verdediger speelde sinds zijn komst in augustus slechts in twee wedstrijden mee en deed als invaller. Braafheid sleepte Peterson door een moeilijke periode heen. "Ik heb geweldige mensen om me heen gehad, zoals Edson. Hij heeft een hoop ervaring en heeft elke dag tegen me gepraat. En ik heb geluisterd en heb ervan geleerd."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner