15.01.2017 09:34

Ødegaard genoot van invalbeurt: "Was leuk"

Martin Ødegaard tijdens zijn officiële debuut voor SC Heerenveen. De middenvelder krijgt twee minuten speeltijd tegen ADO Den Haag. (14-01-2017)
Martin Ødegaard tijdens zijn officiële debuut voor SC Heerenveen. De middenvelder krijgt twee minuten speeltijd tegen ADO Den Haag. (14-01-2017)

Martin Ødegaard moest zaterdagavond lang wachten op zijn debuut voor sc Heerenveen. De huurling van Real Madrid kreeg slechts twee minuten speeltijd van trainer Jurgen Streppel, maar had daar geen problemen mee.

"Natuurlijk wil je als bankzitter het veld op, zeker als je hier voor het eerst bent", vertelde de pas achttienjarige Noor tegen FOX Sports. "Maar het is niet meer dan normaal aangezien ik hier pas enkele dagen ben." Het publiek van Heerenveen scandeerde lange tijd zijn naam toen hij warm ging lopen, maar dat had Ødegaard niet meegekregen. "Ik hoorde het pas toen ik voor het eerst de bal raakte. Het was leuk."

Ødegaard zag vanaf de bank dat spits Reza Ghoochannejhad slechts twee minuten nodig had om het duel met ADO Den Haag te beslissen. De Iraniër scoorde zowel in de 63ste als in de 64ste minuut en bezorgde Heerenveen de winst. Sam Larsson miste in de slotfase van de wedstrijd nog een strafschop en verzuimde zijn ploeg op 3-0 te zetten. Na afloop ging het echter vooral over de invalbeurt van Ødegaard. Ook Ghoochannejhad denkt dat Heerenveen nog veel plezier gaat beleven aan de middenvelder.

"Wat ik heb gezien bevalt me uitstekend, ook qua houding", vertelde Ghoochannejhad na afloop. De spits is het met Streppel eens dat Ødegaard rustig gebracht moet worden. "We moeten hem vooral de tijd geven om te acclimatiseren, maar ik heb zeker het gevoel dat het goed gaat komen. Hij heeft enorm veel kwaliteiten, zie je op de training. Ik ben er zeker van dat hij ook op het veld gaat laten zien."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner