15.01.2017 09:56

Conte weerspreekt geruchten over spits Costa

Chelsea is momenteel de trotse koploper van de Engelse Premier League, maar kampt wel met enige onrust binnen de selectie. Spits Diego Costa zou met de clubleiding van de Londenaren in de clinch liggen. Coach Antonio Conte weet van niets.

Chelsea kende zaterdagavond geen enkele moeite met landskampioen Leicester City. De ploeg van Conte won met 0-3 in het King Power Stadium en heeft de koppositie in de Premier League weer stevig in handen. Na afloop werd de Italiaanse oefenmeester gevraagd naar de situatie van Costa. "Diego is dinsdag tijdens de training gestopt, omdat hij pijn in zijn rug voelde. Vanaf dat moment heeft hij niet meer getraind en daarom was hij ook niet beschikbaar voor deze wedstrijd", aldus Conte.

Volgens de Engelse nieuwszender Sky heeft Costa, dit seizoen goed voor veertien treffers in negentien competitiewedstrijden, ruziegemaakt met de fitnesstrainer van Chelsea. "Ik heb veel speculaties gelezen over dit onderwerp", vertelt de Italiaanse manager. "Ik kan alleen maar zeggen dat wanneer er een probleem zou zijn met één van mijn spelers, dat ik dan het probleem in de kleedkamer oplos."

Bovendien zou Costa een zeer lucratief aanbod uit China gekregen hebben, waar hij naar verluidt zo'n 35 miljoen euro netto per jaar zou kunnen verdienen. Chelsea-eigenaar Roman Abramovich is echter niet van plan om zijn topschutter te laten vertrekken. De betreffende Chinese club zou liefst negentig miljoen euro over hebben voor Costa. "Ik heb geen idee. Daar weet ik niks van. Ook dat zijn allemaal speculaties", aldus Conte. Of Costa dit seizoen nog een wedstrijd in het Chelsea-shirt speelt? "Waarom niet?"

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner