15.01.2017 11:29

Faber blij met hoog rendement FC Groningen

FC Groningen had zaterdagavond aan één helft genoeg om Heracles Almelo (1-4) op de knieën te krijgen. De ploeg van trainer Ernest Faber stond bij rust al met 0-3 voor in het Polman Stadion. Na afloop was er grote tevredenheid bij de oefenmeester.

Het was al de derde keer dat FC Groningen uithaalde in een uitwedstrijd. Ook tegen FC Utrecht (1-5) en PEC Zwolle (0-4) stapte de ploeg van Faber met een grote marge van het veld. "Als het rendement hoog is, dan krijg je dit soort uitslagen. Met de spelers die wij hebben, kunnen we ook dodelijk zijn in de omschakeling. Vandaag sloegen we ook nog eens op de juiste momenten toe", vertelde Faber na afloop voor de camera van FOX Sports.

"Misschien hadden we nog meer kansen kunnen benutten. Dat tegendoelpunt vlak voor tijd is ook slordig. Verder ben ik zeer tevreden. We hielden de rijen mooi gesloten", aldus een tevreden trainer. FC Groningen heeft zich, na een zeer moeizame seizoenstart, weer gemeld in het linkerrijtje van de Eredivisie. "Voor de winterstop eindigden we al redelijk stabiel. Nu moeten we de constante prestaties vasthouden."

Mimoun Mahi was de grote man aan de kant van de Groningers. De aanvaller was tegen Heracles goed voor twee treffers en heeft dit seizoen al acht doelpunten weten te maken. "Ik ga voor vijftien treffers", kondigde Mahi alvast aan. De oud-speler van Sparta Rotterdam vindt dat hij stappen heeft gemaakt. "De laatste jaren heb ik veel kansen gemist, nu ben ik wat rustiger voor de goal geworden. Dat is ook te trainen. Ik ben volwassener geworden als voetballer."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner