15.01.2017 11:44

Enrique: "Vidal heeft mijn ongelijk bewezen"

FC Barcelona had zaterdag geen kind aan UD Las Palmas. De formatie van trainer Luis Enrique was in het eigen Camp Nou veel te sterk (5-0). De oefenmeester was na afloop vooral te spreken over Aleix Vidal, die dit seizoen nauwelijks aan spelen toekomt.

Enrique geeft de voorkeur aan Sergi Roberto, die eigenlijk een middenvelder is, als vaste rechtsback van Barça. Eerder werd al bekend dat de club uit Catalonië op zoek gaat naar een nieuwe vleugelverdediger. Bij afwezigheid van Sergi Roberto mocht Vidal zaterdag eindelijk weer eens aan de aftrap verschijnen. De Spaanse back beschaamde het vertrouwen van Enrique niet. Hij speelde een uitstekende wedstrijd en was ook nog eens goed voor een treffer.

Enrique was na afloop lovend over het optreden van Vidal. "Hij heeft het ongelijk van zijn coach bewezen. Hij speelde uitstekend. Hij is een van de spelers met de minste speelminuten in de ploeg, maar heeft laten zien dat hij bereid is om te knokken. Hij is fysiek sterk, is van nature erg fit en traint hard", liet een tevreden Enrique na afloop weten aan de aanwezige journalisten.

De oefenmeester van FC Barcelona moest voorafgaand aan dit seizoen zoeken naar de meest geschikte kandidaat als rechtsback. Dani Alves, die jarenlang op die positie speelde, vertrok namelijk naar Juventus. Enrique kan nu kiezen tussen Vidal en Sergi Roberto. "Ze hebben zich allebei moeten aanpassen, omdat ze allebei niet zijn opgegroeid op die positie. Maar ze zijn allebei betrouwbaar, pikken hun doelpunten mee en hebben loopvermogen. Ze moeten zich defensief blijven verbeteren, maar het is positief dat ik een keuze kan maken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner