15.01.2017 19:45

Fraser vond de rode kaart voor Baker terecht

Vitesse won zondagmiddag overtuigend van FC Twente (3-1). De ploeg speelde een sterke wedstrijd, maar enige smet op de wedstrijd van de Arnhemmers was de rode kaart voor Lewis Baker.

De middenvelder, die de score opende in de GelreDome, kreeg tien minuten voor tijd de directe rode kaart van scheidsrechter Ed Janssen. Baker trapte Dejan Trajkovski bewust op de hakken en moest het veld verlaten. Vitesse-trainer Henk Fraser vond dat Janssen het aan het rechte eind had.

"Als je kijkt naar de regelgeving, kan de scheidsrechter deze keuze maken. Hij staat volledig in zijn recht. Het is een slechte poging tot haken. Het is de beslissing van de scheidsrechter, daar moeten we niet over zeuren", aldus de trainer na afloop tegenover FOX Sports.

Vitesse had de gele wedstrijd de controle, maar Fraser vond dat zijn ploeg meer afstand had moeten nemen. "Over de eerste helft en de uitslag ben ik tevreden. Na rust hadden we niet dezelfde instelling. Zeker na de 3-0 hadden we het kunnen uitbouwen. We lieten het na om kansen te creëren op meer."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner