16.01.2017 09:20

Van Hanegem uit kritiek op Gudde en Cocu

Phillip Cocu ziet zijn PSV geen beste beurt maken in een oefenduel met Borussia Dortmund. In Spanje verliest PSV met 1-4. (07-01-2017)
Phillip Cocu ziet zijn PSV geen beste beurt maken in een oefenduel met Borussia Dortmund. In Spanje verliest PSV met 1-4. (07-01-2017)

Willem van Hanegem is verbaasd over de houding van PSV-trainer Phillip Cocu en Feyenoord-directeur Eric Gudde. Zij lieten allebei weten dat het een voordeel is om nu geen Europese verplichtingen meer te hebben. Van Hanegem vindt die instelling niet bij topsport passen.

"Ik hoorde Phillip Cocu zeggen dat niet meer meedoen in Europa een voordeel is, want nu kan PSV zo lekker trainen. En Eric Gudde, algemeen directeur van Feyenoord, zei min of meer hetzelfde. Het was een voordeel dat ze uit Europa lagen. Ik begrijp daar helemaal niets van", reageert Van Hanegem in het Algemeen Dagblad.

"Als we rapporten vol schrijven over hoe het Nederlandse voetbal weer aansluiting moet vinden bij de top in Europa, is dit wel een aandachtspuntje. Het druist tegen alle wetten van topsport in om een uitschakeling, op welk niveau ook, juichend te accepteren. Als je als trainer of directeur vindt dat uitschakeling een voordeel is, dan is er nog een lange weg te gaan."

Vanuit de Eredivisie zijn alleen Ajax en AZ Alkmaar nog actief in Europa. Beide ploegen komen uit de knock-outfase van de Europa League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner