16.01.2017 16:09

Leerdam: "Ik sprong bijna het stadion uit"

Kelvin Leerdam (l.) krijgt een knuffel van Guram Kashia (r.) na afloop van het competitieduel Vitesse - FC Twente (15-01-2017).
Kelvin Leerdam (l.) krijgt een knuffel van Guram Kashia (r.) na afloop van het competitieduel Vitesse - FC Twente (15-01-2017).

Kelvin Leerdam heeft een passie voor basketbal en die passie hielp de rechtsback van Vitesse afgelopen weekend tijdens het competitieduel met FC Twente (3-1 winst). Leerdam is 'slechts' 177cm lang, maar door zijn timing is hij ontzettend kopsterk.

"Ik sprong bijna het stadion uit, hè", aldus Leerdam tegenover De Telegraaf. "Het leverde ook gevaar op. Als we 'vast staan' kiezen we vaak voor de lange bal richting mij, omdat ik goed kan koppen. Als er dan een verdediger uitstapt en ik het duel win, dan kunnen Ricky van Wolfswinkel of Milot Rashica hun gang gaan. Dat is wat we willen."

Basketbal is een grote hobby voor de verdediger. "Ik vind dat ik me ook niet alleen moet blindstaren op voetbal. Als basketballer kan je bijna niet stil zijn, je moet elkaar blijven coachen. En ook constant blijven lopen. Dat is als voetballer eigenlijk ook zo. Ik ben een echte fan. Ik heb ook een abonnement op League Pass, zodat ik elke wedstrijd in de NBA kan terugkijken. Afgelopen donderdag was er een wedstrijd in Londen, maar het lukte helaas niet om daar bij te zijn. Als het me uitkomt speel ik nog weleens op dinsdag- en vrijdagavond. In Rotterdam, vaak met wat oudere mannen die nog in beweging willen blijven. Dan weet ik ook zeker dat het er niet agressief aan toe gaat. Iedereen betaalt dan twee euro en dan gaan we spelen. Leuk!"

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner