16.01.2017 22:19

Juventus presenteert nieuw logo

Juventus heeft maandagavond tijdens een groots aangekondigd live-event een ingrijpende verandering doorgevoerd. De Italiaanse recordkampioen presenteerde een nieuw clublogo.

Op sociale media had de grootmacht uit Turijn reeds de nieuwsgierigheid van het publiek gewekt door aan te kondigen dat het ‘de toekomst van de club’ aan ging kondigen. Het ging om een nieuw clublogo, hetgeen door voorzitter Andrea Agnelli van commentaar werd voorzien. "Het nieuwe logo is het symbool van de leefwijze die met Juventus verbonden is", aldus de 41-jarige preses over het nieuwe clublogo. Te zien zijn de letters van de clubnaam met daaronder tweemaal de letter 'J' in ietwat afwijkende vormen.

De Oude Dame heeft in zijn lange clubgeschiedenis het logo wel vaker veranderd. Het huidige eivormige symbool van de club werd in 1976 voor het eerst in het leven geroepen. Na een uitstapje naar nog een andere beeltenis is die vorm bekend geworden bij de huidige generatie voetballiefhebbers. De zwartwitten droegen dit bijvoorbeeld toen in 1996 de Champions League ten koste van Ajax in de wacht werd gesleept.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner