17.01.2017 20:14

Galatasaray boekt noodzakelijke bekerzege

Galatasaray is na een 4-1 overwinning op Elazığspor weer volledig in de race voor de nationale beker van Turkije. Lukas Podolski was dinsdagavond met twee doelpunten de grote man voor het team van hoofdtrainer Jan Olde Riekerink.

Door een eerdere 3-2 nederlaag tegen Tuzlaspor moest Galatasaray winnen om uitzicht te houden op de bovenste plekken in de groepsfase van het bekertoernooi. Dankzij de zege heeft Galatasaray alles weer in eigen hand. De topclub kwam door toedoen van Podolski al snel op voorsprong. In de tweede helft wist Galatasaray de zege pas echt veilig te stellen.

Een eigen doelpunt van Murat Kalkan betekende de verdubbeling voor de bezoekers. Eren Derdiyok en weer Podolski namen de laatste twee treffers voor hun rekening. Timur Özgöz benutte nog wel een strafschop voor de thuisploeg. Wesley Sneijder en Garry Rodrigues maakten na rust hun opwachting voor Galatasaray.

Galatasaray staat tweede in de groepsfase. Erzincanspor is daardoor afgezakt naar de derde plek. In de laatste speelronde neemt Galatasaray het in een onderlinge confrontatie op tegen de vierdeklasser. Een gelijkspel is voldoende om de volgende ronde te bereiken.