19.01.2017 20:24

Pastoor: "We maken nog te weinig een vuist"

Alex Pastoor neemt het komende tijd met Sparta Rotterdam op tegen twee van zijn oude clubs. De promovendus gaat zaterdag op bezoek in Alkmaar en volgende week volgt een duel met FC Volendam in de kwartfinale van de KNVB Beker.

Pastoor was in 2014 kortstondig werkzaam als assistent-trainer bij AZ en werd, na het terugtreden van Marco van Basten, hoofdtrainer. Al na een paar weken werd de oefenmeester op non-actief gezet door de clubleiding van de Alkmaarders. Zaterdag keert Pastoor kortstondig terug in het AFAS Stadion. "Dat blijft speciaal, zeker gezien hoe dat destijds is gegaan", vertelt Pastoor in gesprek met Voetbal International.

Met Sparta begon Pastoor uitstekend aan het seizoen, maar uit de laatste twaalf competitiewedstrijden behaalden de Rotterdammers slechts zeven punten. Vooral in aanvallend opzicht loopt het stroef bij de ploeg van Pastoor. "We maken te weinig een vuist", aldus de oefenmeester. "Het baart me geen zorgen, dat vind ik te sterk uitgedrukt, maar het heeft wel onze aandacht."

Volgende week dinsdag neemt Sparta het op tegen FC Volendam in de kwartfinale van de KNVB Beker. Bij die club begon Pastoor zijn carrière als profvoetballer, maar dat sentiment telt niet mee voor de trainer. "Laat één ding duidelijk zijn: in het streven naar incidentele successen noem ik niet het halen van een bekerfinale. Dat is geen succes, de beker wínnen is een succes. Ver willen komen in het bekertoernooi is onzin", besluit Pastoor.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner