20.01.2017 15:42

De Jong heeft het naar zijn zin in Doetinchem

Henk de Jong is ontzettend blij om weer op het veld te staan. De oefenmeester is sinds kort actief als hoofdtrainer bij De Graafschap en beleeft vrijdagavond zijn eerste thuisduel op De Vijverberg. Hij heeft er veel zin in.

De spelersgroep van De Graafschap is blij met de komst van de oud-trainer van SC Cambuur. "Ik zag afgelopen week op tv één van mijn spelers vertellen dat de sfeer zo goed was onder Henk de Jong. Daar hadden ze een shot achteraan geplakt waarop ik over het veld stond te schreeuwen. 'Stelletje dooie lullen!' Schitterend. We zijn er weer, dacht ik toen", vertelt De Jong in gesprek met De Telegraaf.

De Jong besloot in februari 2016 om, vanwege aanhoudende teleurstellende resultaten, op te stappen bij SC Cambuur. Sinds afgelopen zomer was hij actief op de commerciële afdeling van FC Groningen, maar dat bleef beperkt tot slechts enkele maanden. "Dat heb ik gemist. Lekker foeteren op spelers, ze achter de broek aanzitten." De Jong ziet gelijkenissen tussen SC Cambuur en De Graafschap. "Een mooie club, met goed volk. Daar hou ik van."

De oefenmeester werd aangesteld als opvolger van Jan Vreman, die van het eerste elftal werd afgehaald. De degradant uit de Eredivisie kende een zeer matige eerste seizoenshelft. "Jan Vreman had het hier fantastisch voor elkaar, merk ik. Hoe ze hier werken, is keurig netjes", vertelt De Jong. "Daar bouwen we op voort, al speel ik weer een ander type voetbal. Het is heerlijk werken. De jongens geven gas vanaf het eerste moment, denken mee."

De Jong beleefde afgelopen weekend geen goed debuut als trainer van de Doetinchemmers. Tegen FC Eindhoven stond zijn ploeg al na elf minuten met 2-0 achter. "Ik schrok er zelf van. Gelukkig herpakten we ons. Tegen FC Den Bosch moet het vrijdagavond anders. Er zijn al 8.500 kaarten verkocht. Prachtig. We kunnen alleen nog voor een periodetitel gaan. Daarvoor moeten we er met zijn allen weer een beetje schwung aan geven."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner