20.01.2017 16:14

Hyballa: "Deze rekensom snap ik ook nog wel"

Een grote glimlach bij Peter Hyballa na de overwinning van NEC bij Willem II. (15-01-2017)
Een grote glimlach bij Peter Hyballa na de overwinning van NEC bij Willem II. (15-01-2017)

NEC-trainer Peter Hyballa kan dit seizoen kiezen uit twee verschillende speelstijlen. De Duitse oefenmeester laat zijn ploeg de ene week aanvallend voetballen, maar kiest er ook vaak voor om de nadruk te leggen op de fysieke kracht van zijn elftal.

Hyballa is er nog niet helemaal uit met welke tactiek hij tegen Roda JC gaat spelen. "Met deze vraag ga ik in bed en sta ik weer op", vertelt de Duitse oefenmeester tegen Omroep Gelderland. "Gaan we meer over voetbal? Of gaan we eerst een team kapot poweren en brengen we dan de voetballers binnen. Toen Ferdi Kadıoğlu en Jordan Larsson erin kwamen tegen Willem II, ging de kwaliteit wel omhoog." Hyballa kan zondag in ieder geval beschikken over een fitte selectie.

"Iedereen is fit. Jay-Roy Grot heeft de laatste dagen een beetje last gehad en Ferdi was er één dag uit, maar dat zijn kleine dingetjes. We hebben nu veel concurrentie en dat voel je in het team. We willen volle bak op die drie punten gaan. We willen knallen, maar moeten altijd naar de restverdediging kijken. Zo slecht is Roda niet, ze hebben niet voor niets tien keer gelijk gespeeld. Maar onze kracht is dat teams steeds meer respect voor ons krijgen."

Hyballa beseft dat de confrontatie met Roda JC erg belangrijk is. Bij een overwinning wordt het gaat met de Limburgers vergroot tot twaalf punten. "Ik ben slecht in wiskunde, maar deze rekensom snap ik ook. We moeten Roda alleen niet onderschatten. Ze hebben een gevaarlijke ploeg. Zeker in de omschakeling. Als die Rosheuvel eenmaal gaat lopen, is hij niet te houden. Razendsnel is-ie. Daarom moeten we goed druk zetten op de bal."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner