20.01.2017 16:27

Bosz is niet bang voor angstgegner FC Utrecht

Ajax-trainer Peter Bosz is uiterst tevreden met de ruime zege van zijn ploeg tegen PEC Zwolle. (15-01-2017)
Ajax-trainer Peter Bosz is uiterst tevreden met de ruime zege van zijn ploeg tegen PEC Zwolle. (15-01-2017)

Ajax heeft het doorgaans erg lastig in de uitwedstrijden tegen FC Utrecht. Peter Bosz bereidt zijn ploeg dan ook voor op een moeilijk duel in De Galgenwaard. De oefenmeester is echter niet van plan om zich aan te passen aan Utrecht.

In 2009 wist Ajax voor het laatst een uitduel met FC Utrecht te winnen. De Domstedelingen zijn langzamerhand uitgegroeid tot een heuse angstgegner voor de Amsterdammers. "Ik kan niet voorkomen dat Utrecht er weer op zal vliegen", vertelde Bosz vrijdag op een persconferentie. "Ik moet de ploeg voorbereiden dat het gebeurt en wat ons te wachten staat. Maar we hebben dit seizoen wel meer wedstrijden gehad, vooral internationaal, waarin ons hete potjes werd voorspeld."

"Neem bijvoorbeeld de duels bij PAOK en Panathinaikos met het fanatieke thuispubliek. In die wedstrijden hebben we ons steeds uitstekend kunnen wapenen. We gaan proberen dat nu weer te doen", vervolgt Bosz. FC Utrecht speelt, als één van de weinige teams in de Eredivisie, niet in een 4-3-3 systeem. Bosz gaat echter uit van eigen kracht. "Wij gaan ons niet aanpassen, laat Utrecht dat maar doen. Veel ploegen passen zich aan omdat Utrecht het anders invult. Als je dat doet, sta je eigenlijk al met 1-0 achter", aldus de coach.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner