20.01.2017 16:52

Van Bronckhorst blij met avondduel in De Kuip

Giovanni van Bronckhorst tijdens het trainingskamp van Feyenoord in het Spaanse Marbella. (05-01-2017)
Giovanni van Bronckhorst tijdens het trainingskamp van Feyenoord in het Spaanse Marbella. (05-01-2017)

Giovanni van Bronckhorst leeft vol vertrouwen toe naar het thuisduel met Willem II. Koploper Feyenoord neemt het zaterdagavond op tegen de Tilburgers. De oefenmeester hoopt dat zijn ploeg de defensieve muur van Willem II weet te slechten.

Van Bronckhorst kan zaterdag beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Alleen Kenneth Vermeer en Sven van Beek zijn geblesseerd. Karim El Ahmadi ontbreekt vanwege deelname aan de Afrika Cup. "Het is een avondwedstrijd, dus dan ziet De Kuip er nog iets mooier uit", zegt hij op de clubsite. "De sfeer is in de avond ook altijd goed en ik denk dat het voor ons zaak is om de goede reeks in thuisduels te continueren. Het geeft mij een heel goed gevoel dat de thuisduels uitverkocht zijn, dat zegt dat iedereen ons wil steunen naar de winst. We gaan daar ook vol voor."

Afgelopen weekend wist Feyenoord met 0-2 te winnen van Roda JC. De Rotterdamse ploeg had het lang lastig in Kerkrade, maar trok het duel in de slotfase alsnog naar zich toe. "Je ziet dat we heel veel scoren in het laatste deel van een wedstrijd, dat is een kracht van ons. Maar we kunnen ook heel goed in de andere delen van een duel tot scoren komen", zegt Van Bronckhorst. "Ik ben blij met het feit dat we sowieso veel scoren."

Feyenoord is tot op heden de meest scorende ploeg in de Eredivisie. Tegenstander Willem II scoorde alleen vaker dan Roda JC: de ploeg van trainer Erwin van de Looi vond pas twaalf keer het net. "Willem II is een ploeg die weinig tegengoals krijgt, buiten de top drie zijn zij het team met de minste tegengoals", beseft de trainer van Feyenoord. "Ze scoren aan de andere kant ook niet makkelijk. Wij zullen met onze speelstijl morgen de kansen, moeten creëren die we altijd creëren en dan moeten we thuis van Willem II winnen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner