20.01.2017 22:27

FC Volendam en NAC winnen in Jupiler League

Joey Veerman schreeuwt het uit als hij FC Volendam voor het eerst op voorsprong zet tegen FC Eindhoven. De jongeling maakt er met zijn eerste doelpunt in het shirt van de Volendammers 2-1 van. (20-01-2017)

FC Volendam heeft vrijdag op eigen veld FC Eindhoven met 3-1 verslagen. De ploeg van coach Robert Molenaar, vierde in de Jupiler League, kwam vlak na rust op achterstand door een doelpunt van Rafael Uiterloo. Kevin Visser en tweemaal Joey Veerman zorgen daarna voor de Volendamse productie.

Volendam heeft nu 36 punten uit twintig duels. Nummer vijf NAC Breda volgt de ploeg op twee punten. De Bredanaars wonnen thuis moeizaam van hekkensluiter Achilles'29 (2-0). Voor de ploeg van de Belgische coach Stijn Vreven scoorden twee landgenoten: Cyriel Dessers vlak voor rust en diep in blessuretijd Olivier Rommens.

De Graafschap ging in eigen huis pijnlijk onderuit tegen FC Den Bosch. De wedstrijd werd na een half uur spelen een hel voor Bryan Smeets, die op knullige wijze een eigen doelpunt maakte. Stefano Beltrame en Damiano Schet maakten in de eerste en tweede helft de vernedering op de Vijverberg compleet.

De top drie kwam vrijdag niet in actie. Koploper VVV-Venlo speelt zondag de Limburgse kraker tegen nummer drie MVV Maastricht. Nummer twee Jong Ajax ontvangt maandagavond Almere City, dat zevende staat.