21.01.2017 11:10

Geen vrees bij Sánchez: "Ben wel wat gewend"

De traditioneel lastige uitwedstrijd tegen FC Utrecht staat voor de deur bij Ajax. Al zeven jaar op rij weten de Amsterdammers niet te winnen in de Galgenwaard, het verschil vandaag de dag is mogelijk Davinson Sánchez, die niet bang is voor FC Utrecht en de fans.

De Colombiaan staat voor zijn eerste uitwedstrijd tegen FC Utrecht, maar aan angst doet de robuuste mandekker niet, zo laat hij weten op de clubwebsite van Ajax. "Temperamentvolle supporters ben ik als Colombiaan wel gewend. Het motiveert me ook. Het geschreeuw en gescandeer van fans van de tegenstander is voor mij meer een prikkel dan een hindernis. Met goed voetbal kan je ook hen de mond snoeren."

"Bovendien kan ik ook heel erg opleven van het geluid van onze eigen supporters. Samen met hen hebben we hetzelfde doel: winnen. Het voelt als een soort samenwerking om daar samen met de fans voor te knokken. Heel mooi vind ik dat." De laatste keer dat Ajax in competitieverband won in Utrecht dateert alweer van 2009, toen spelers als Jan Vertonghen, Oleguer en Luis Suárez nog voor de Amsterdammers voetbalden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner