21.01.2017 11:50

Van Ginkel op zijn hoede voor sc Heerenveen

Marco van Ginkel tijdens een training van PSV in Spanje. De middenvelder wordt opnieuw gehuurd van Chelsea. (03-01-2017)
Marco van Ginkel tijdens een training van PSV in Spanje. De middenvelder wordt opnieuw gehuurd van Chelsea. (03-01-2017)

PSV en sc Heerenveen sluiten zondag speelronde negentien in de Eredivisie af met een onderlinge confrontatie, Marco van Ginkel beseft dat zijn ploeg allesbehalve zeker is van de drie punten. De middenvelder wil sc Heerenveen niet onderschatten.

In gesprek met het Eindhovens Dagblad kijkt de gehuurde middenvelder naar de Friese tegenstander. "SC Heerenveen heeft net als de topclubs een aantal spelers dat uit het niets een wedstrijd kan beslissen. Dat is het gevaar voor ons", beseft Van Ginkel, die vorige week met een doelpunt zijn rentree vierde bij PSV.

De oud-speler van Vitesse keerde onlangs terug voor een tweede huurperiode in Brabant, maar in tegenstelling tot vorig seizoen kan PSV zich volledig richten op de Eredivisie. De club is al uitgeschakeld in het Europese voetbal, terwijl de eindhalte van de KNVB beker ook al bereikt is. "Wij kunnen langer en harder trainen en ook tijd en aandacht geven aan specifieke punten", pikt Van Ginkel het positieve aspect van deze situatie op.

PSV staat momenteel derde in de Eredivisie, de club staat drie punten achter op nummer twee Ajax en koploper Feyenoord heeft acht punten meer dan de regerend landskampioen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner