21.01.2017 13:47

Guardiola: "Misschien ben ik niet goed genoeg"

Hij werd met grote verwachtingen gepresenteerd als coach van Manchester City, maar vooralsnog vallen de sportieve prestaties onder Pep Guardiola erg tegen. De Spaanse oefenmeester stelt zich uiterst kwetsbaar op en vertelt te twijfelen aan eigen kunnen.

"Het is de eerste keer dat ik me in zo'n moeilijke situatie bevind", vertelt Guardiola in gesprek met The Guardian. "Wat ik niet begrijp, is het gebrek aan respect voor de ongelooflijke spelers die wij hebben. Daarvan is namelijk sprake als ik lees dat de spelers niet goed genoeg voor mij zijn. Misschien is het wel andersom en ben ik niet goed genoeg voor hen. Mijn spelers hebben fantastische kwaliteiten."

Manchester City begon uitstekend aan het nieuwe seizoen, maar staat momenteel op een teleurstellende vijfde plaats in de Premier League. De ploeg van Guardiola verloor vier van de laatste acht competitiewedstrijden. De Spanjaard heeft met verbazing kennisgenomen van de geruchten over Sergio Agüero, die zou moeten vertrekken bij Manchester City. "Volgens mij heeft hij een contractverlenging getekend. Sergio blijft hier tot hij anders besluit. Hij is onze beste spits."

Manchester City neemt het zaterdagavond in eigen huis op tegen het goed draaiende Tottenham Hotspur. De ploeg van trainer Mauricio Pochettino staat momenteel op de tweede plaats in de Premier League en is de naaste achtervolger van koploper Chelsea. De achterstand van Tottenham bedraagt wel al zeven punten. Manchester City heeft inmiddels tien punten minder dan de koploper uit Londen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner