21.01.2017 14:11

Jørgensen waakzaam: "Het komt er nu op aan"

Nicolai Jørgensen is blij met zijn treffer. De Deen scoort de 1-1 tegen sc Heerenveen. (30-10-2016)
Nicolai Jørgensen is blij met zijn treffer. De Deen scoort de 1-1 tegen sc Heerenveen. (30-10-2016)

Nicolai Jørgensen beleeft voorlopig een uiterst succesvol seizoen bij Feyenoord. De spits is er veel aan gelegen om de koppositie in de Eredivisie tot het einde vast te houden, maar beseft dat het de komende tijd zwaar gaat worden.

Feyenoord neemt het zaterdagavond in eigen stadion op tegen Willem II. Jørgensen waakt voor onderschatting. "Het is koud, het veld kan hard zijn. In de uitwedstrijd hebben we ook moeten vechten voor een resultaat. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen; kampioen word je niet in april of mei. Om in die positie te komen moet je de wedstrijden in de wintermaanden winnen. Nu en in februari komt het erop aan", aldus Jørgensen tegen Voetbal International.

De 26-jarige spits was dit seizoen al goed voor elf doelpunten en een groot aantal assists. Vorige week tegen Roda JC brak de Deen opnieuw de wedstrijd open door Dirk Kuyt optimaal te bedienen. Vlak voor tijd gaf hij ook de beslissende pass bij het tweede doelpunt van Feyenoord. "Veel te laat. Ik had al eerder moeten scoren. Ik moet sowieso zorgen dat ik consistenter word en beter aanspeelbaar voor mijn medespelers."

Jørgensen maakte afgelopen zomer de overstap van FC Kopenhagen naar Feyenoord. De Deense spits heeft het erg goed naar zijn zin in Rotterdam en is trots op zijn sportieve prestaties dit seizoen. "Het is snel gegaan. Feyenoord heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Het voelt als een kleine familie. Iedereen dekt elkaar en is er voor elkaar. De focus is enorm. Tegelijkertijd maken we elkaar ook voortdurend belachelijk.'

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner