21.01.2017 14:26

Marokko mag niet verliezen van titelverdediger

Voor Marokko wordt het dinsdag alles of niets in het toernooi om de Afrika Cup. De ploeg van bondscoach Hervé Renard mag, om kans te houden op de kwartfinale, niet verliezen van titelverdediger Ivoorkust. Marokko kwam in 2004 voor het laatst door de groepsfase.

Marokko nam vrijdagavond enigszins revanche voor de teleurstellende nederlaag tegen de Democratische Republiek Congo (0-1). Bondscoach Renard zag zijn ploeg wel winnen van Togo. Het werd uiteindelijk 3-1 in het voordeel van De Leeuwen van de Atlas. Tegen Togo maakte Marokko een 1-0 achterstand goed. "We toonden tegen Togo dezelfde spirit, alleen waren we net iets minder scherp tegen DR Congo", aldus Renard. "Daarom stond Fayçal Fajr, die erg goed kan schieten, deze keer in de basis."

"Eerlijk gezegd denk ik dat we tegen DR Congo beter speelden, maar zo gaat dat soms in de Afrika Cup. Het moet net even meezitten", stelt de Franse bondscoach van Marokko. Het beslissende pouleduel met Ivoorkust heeft voor Renard nog een bijzonder tintje: twee jaar geleden won hij als bondscoach van Ivoorkust het toernooi. "Voor mij is het een normale tegenstander. Vlak na de loting wisten we al dat dit duel beslissend zou zijn met het oog op een kwartfinaleticket. Dit wordt in elk geval de moeilijkste groepswedstrijd. We zullen heel stabiel moeten zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner