21.01.2017 18:53

ADO en PEC hebben absenties in kelderduel

Tom Beugelsdijk tijdens de competitiewedstrijd ADO Den Haag - AZ. (30-10-2016)
Tom Beugelsdijk tijdens de competitiewedstrijd ADO Den Haag - AZ. (30-10-2016)

ADO Den Haag en PEC Zwolle kampen voorafgaand aan het onderlinge duel tussen de beide ploegen van zaterdagavond in het Kyocera Stadion met personele problemen. Beide ploegen moeten het stellen zonder enkele bepalende spelers. 

De thuisploeg kan bijvoorbeeld nog niet over Mike Havenaar beschikken. De Japanse spits van de club kon in de winterstop wegens een virusinfectie niet trainen en is derhalve nog altijd niet speelklaar. Wilfried Kanon is om andere redenen niet aanwezig: de Ivoriaan verdedigt momenteel de eer van zijn land tijdens de Afrika Cup. Van Aaron Meijers en Kevin Jansen is bekend dat de groengele brigade het tweetal door langdurig blessureleed moet missen. 

Bij PEC is Youness Mokhtar, in de heenronde beslissend in dit affiche, niet in staat om mee te doen. Ook Rick Dekker is vanwege een knieblessure nog niet startklaar, terwijl de nieuwe aankoop Erik Israelsson zaterdagavond ook vanwege fysieke problemen nog niet kan beginnen met het dragen van de erfenis van de vertrokken sterkhouder Wout Brama. 

Beide ploegen, die een ronduit teleurstellend seizoen doormaken tot dusver, zijn zeer gebaat bij een driepunter om zo wat te klimmen. Beide ploegen winnen maar nauwelijks wedstrijden, voor PEC is het zelfs al sinds oktober niet meer gelukt om drie punten in een wedstrijd bij te schrijven. 

De wedstrijd begint om 19:45 en is LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner