21.01.2017 21:42

Feyenoord rekent ook af met Willem II: 1-0

Feyenoord heeft ook haar tweede wedstrijd van 2017 in winst omgezet. De tweede treffer wilde maar niet vallen tegen Willem II, waardoor het in de slotfase nog even spannend werd. Uiteindelijk bleek een treffer van Jens Toornstra genoeg voor de Rotterdammers (1-0).

Feyenoord ging de eerste helft voortvarend van start. Al binnen de eerste tien minuten verscheen Nicolai Jørgensen oog in oog met Kostas Lamprou, maar de Deen had het vizier nog niet op scherp en schoof naast. Ook Eljero Elia had de 1-0 op zijn schoen, maar nadat Jens Toornstra als bliksemafleider had gefungeerd, slaagde de buitenspeler er van dichtbij niet in om de bal voorbij Lamprou te krijgen. Aan de andere kant wist alleen de van Feyenoord gehuurde Jari Schuurman gevaarlijk te worden, maar zijn zwakke schot ging net naast.

Tien minuten voor de theepauze had Toornstra meer geluk in de afronding. De in de diepte lopende middenvelder werd met een voorzet vanaf de linkerflank perfect bediend door Elia en kopte fraai tegen de doeltouwen (1-0). De man van de assist voorkwam enkele minuten daarna hoogstpersoonlijk dat Feyenoord op 2-0 kwam. In een uiterste poging een rebound binnen te tikken na een schot van Jørgensen zorgde de aanvaller er immers voor dat Rick Karsdorp het leer niet meer simpel tegen het net aan kon schuiven.

Ook in de tweede helft waren er kansen te over voor Feyenoord. Elia tekende na een prachtig passje van Rick Karsdorp met een wippertje voor het tweede doelpunt van Feyenoord, maar werd onterecht afgevlagd voor buitenspel. Niet veel later kwam dat de thuisploeg bijna duur te staan toen Elmo Lieftink vanaf de penaltystip in volledig vrijstaande positie niet raak wist te koppen uit een goede voorzet van invaller Dico Koppers.

Naarmate de slotfase dichterbij kwam, begon Willem II haar kansen te ruiken. Met slechts een 1-0 achterstand hoefde de bal maar een enkele keer goed te vallen voor de Tilburgers. Trainer Edwin van de Looi besloot dan ook enkele aanvallende wissels door te voeren met Erik Falkenburg en Asumah Abubakar, maar ondanks hun inbreng en de druk op de thuisploeg viel de gelijkmaker niet. Ook Feyenoord wist ondanks mogelijkheden voor Steven Berghuis, Jørgensen en een gigantische voor invaller Bilal Başaçıkoğlu, die een strafschop had moeten krijgen na een tackle van Jordens Peters, niet meer te scoren. De ploeg zet achtervolger Ajax op een achterstand van acht punten. De Amsterdammers nemen het zondag op tegen FC Utrecht.

Door: Joey Knobben