21.01.2017 23:00

Schuurman had Feyenoord graag pijn gedaan

Jarenlang droomde Jari Schuurman er van om voor Feyenoord te schitteren in De Kuip, maar zaterdag had hij zijn grote liefde graag pijn willen doen.

"Ik gun Feyenoord het beste, van mij mogen ze elke wedstrijd winnen, behalve van Willem II", zei de negentienjarige middenvelder, die door Feyenoord een jaar in Tilburg is gestald. "Daarom baal ik van deze nederlaag, we hebben er niet het maximale uit gehaald."

Uitgerekend tegen de club waarvan hij eigendom is, mocht Schuurman weer eens starten bij Willem II. Zijn tijdelijk terugkeer leverde wel een nederlaag op (1-0). "Heel apart, het was net thuiskomen. Een mooier podium dan De Kuip is er niet. Als je op Varkenoord traint, zie je elke dag dat stadion, daar wil je als jeugdspeler naar toe werken", zei de huurling.

"Ik loop al dertien jaar bij Feyenoord rond, maar was er nu op gebrand om van ze te winnen. Natuurlijk gun ik ze de titel, ik weet als Feyenoorder hoe erg deze club daar naar hunkert. Van de laatste titel herinner ik me niets, ik was toen twee jaar. Maar vandaag had ik graag van ze gewonnen."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner