22.01.2017 09:00

Toornstra haalt opgelucht adem na nipte zege

Jens Toornstra was na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Willem II (1-0) niet tevreden over het spel van Feyenoord. De middenvelder was verantwoordelijk voor de enige treffer in het duel, maar vindt dat zijn ploeg sneller voor de beslissing had moeten zorgen.

"We waren de betere ploeg, maar we hebben het matig uitgespeeld. Daardoor blijft het tot het laatst ook spannend. Het hoeft maar één keer goed te vallen bij hun en het is gelijk, dat wil je eigenlijk niet", vertelt Toornstra aan FOX Sports. "Ik denk dat we genoeg kansen hebben gecreëerd, zeker in de eerste helft. Gelukkig maken we er eentje, waardoor je iets beter in het zadel zit. Maar het was niet heel goed vandaag."

Toornstra kopte in de eerste helft mooi raak na een uitgemeten voorzet van Eljero Elia. Het bleek de enige, en dus winnende, treffer van de wedstrijd. "Het was een goede voorzet. Ik hoef hem eigenlijk alleen te knikken en hij vloog er mooi in", aldus de 27-jarige middenvelder. Toornstra was dit seizoen al zes keer trefzeker, maar scoorde tot nu alleen in thuiswedstrijden. "Is dat zo? Dan wordt het tijd dat ik uit ook maar ga scoren."

De selectie van Feyenoord kan zondag in alle rust toekijken naar hoe de concurrentie het doet. "We komen iedere wedstrijd een stapje dichterbij, vooral als we blijven winnen", realiseert Toornstra zich. "We gaan ons nu weer focussen op het bekertoernooi (donderdag in de kwartfinale tegen Vitesse, red.), dus ik ben benieuwd."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner