22.01.2017 09:26

Fraser: "Het past volgens mij binnen de regels"

Vitesse-trainer Henk Fraser was zaterdagavond woedend over het spel van zijn ploeg in de eerste helft tegen FC Groningen (1-1). De oefenmeester vond het een dramatische vertoning en liet weten de scheidsrechter een beetje te hebben bedrogen.

Fraser probeerde lange tijd om zijn ploeg bij te sturen vanuit de dug-out, maar dat had weinig succes. Halverwege de eerste helft ging Vitesse-keeper Eloy Room plotseling op de grond zitten. De verzorger kwam in het veld en het spel lag even stil. Die tijd greep Fraser optimaal aan om zijn spelers te voorzien van aanwijzingen. "Het past volgens mij binnen de regels en dan moet je daar gebruik van maken", vertelde Fraser bij FOX Sports. "Wat men daar verder van vindt, maakt me niet uit."

De oefenmeester was erg boos over het spel van zijn ploeg in de eerste helft. "We begonnen heel apathisch, dat zag je ook bij het doelpunt", vervolgt Fraser zijn analyse. "Ik vond de eerste helft heel storend. We waren veel te afwachtend en corrigeerden elkaar niet. Daar ontbreekt het ons wel vaker aan. We hebben in de tweede helft hart getoond, maar eigenlijk hebben we de wedstrijd vergooid in de eerste helft en dan moet je waarschijnlijk blij zijn dat je nog een punt pakt."

Aanvoerder Guram Kashia bleef na 45 minuten achter in de kleedkamer. "Soms probeer je ook mensen te irriteren. Bij mij was de irritatie heel erg hoog en ik vind dat ik ook beslissingen moet nemen. Ik ben heel erg gecharmeerd van Guram, maar hij moet ook leiding geven in wedstrijden waarin het minder gaat. Ik vond het vandaag te weinig, daarom koos ik voor de duelkracht van Matt Miazga. Ik had Leerdam ook kunnen wisselen, Yeini ook. En dat zijn juist de spelers met de meeste ervaring. Ik wil hen niet afvallen en dat doe ik ook niet, maar zij zijn midden twintig en moeten juist opstaan als het lastig gaat."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner