22.01.2017 09:39

Petrović ziet degradatiestreep verder naderen

Željko Petrović verwacht dat ADO Den Haag een zware periode tegemoet gaat. De oefenmeester zag zijn ploeg zaterdagavond met 1-2 verliezen van directe concurrent PEC Zwolle en de gevarenzone van de Eredivisie komt steeds dichterbij.

"We hebben verdiend verloren, maar voor mij als trainer doet het wel pijn hoe wij die goals hebben weggegeven", vertelde een teleurgestelde Petrović voor de camera van FOX Sports. ADO begon goed aan het seizoen, maar won slechts twee van zijn laatste vijftien duels in de Eredivisie. "Het zijn moeilijke tijden voor ons allemaal, dan moet je rustig blijven als trainer. Het is zwaar. We zijn nu één van de vier á vijf ploegen die tegen degradatie moeten vechten."

Tegen laagvlieger PEC had ADO de kans om meer afstand te nemen van de degradatiezone, maar dat is dus niet gelukt. "Het doet nog meer pijn dat we verliezen van een ploeg die onder ons staat. Er breekt nu een zware tijd aan." Ook aanvoerder Tom Beugelsdijk was na afloop erg teleurgesteld. "Het was gewoon allemaal slecht. Dit is verschrikkelijk, we hadden nooit mogen verliezen. Maar we hebben wel genoeg kwaliteit om erin te blijven."

Het enige doelpunt van ADO kwam op naam van Gervane Kastaneer, die al na 21 minuten het veld noodgedwongen moest verlaten. De spits kreeg de bal van dichtbij tegen zijn oog. "De dokter zei dat hij eruit moest. Zijn gezondheid is belangrijker dan de wedstrijd", vertelde Petrović. "Hij zei tegen mij: 'Ik wil met één oog spelen', maar dat risico kunnen we niet nemen met een jongen die nog tien tot vijftien jaar moet voetballen. Voor ons was het verschrikkelijk jammer, maar dan moet je wisselen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner