22.01.2017 10:00

Guardiola baalt na 'onmogelijk' gelijkspel City

Pep Guardiola stond zaterdagavond opnieuw met een bedrukt gezicht de pers te woord. De manager van Manchester City zag zijn ploeg kort daarvoor een 2-0 voorsprong weggeven tegen Tottenham Hotspur.

De ploeg van Guardiola had in de wedstrijd tegen The Spurs het betere van het spel en domineerde het overgrote deel van het duel. Op de 2-0 voorsprong viel dan ook niets af te dingen. Toch kwam Tottenham in het vervolg van de wedstrijd alsnog langszij: 2-2. "Dit is als een kopie van ons seizoen. Everton schoot vier keer en had vier goals (4-0 nederlaag vorige week, red.) en Tottenham schiet twee keer en heeft twee goals. We hadden bij Everton acht of negen kansen en vandaag weet ik niet eens hoeveel. Het is onmogelijk…", treurt Guardiola bij de BBC.

Door het gelijke spel tegen Tottenham blijft Manchester City steken op de vijfde plaats in de Premier League. De achterstand op koploper Chelsea, dat zondag nog in actie komt, bedraagt nu al negen punten. "Het enige wat we kunnen doen is kansen blijven creëren en steeds maar weer beter gaan spelen", stelt Guardiola. "Vandaag speelden we negentig minuten goed. Het was een fantastische prestatie. Niet door de intensiteit, maar we speelden gewoon echt goed voetbal. We moeten door blijven gaan. We balen, maar ik ben tegelijkertijd zo enorm trots op mijn spelers. Dit verdienden ze niet."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner