22.01.2017 11:01

Vreugde bij Pogba: "Ben wel klaar voor meer"

Mathias Pogba viert zijn eerste treffer in de Eredivisie met een dansje. Hij bezorgt zijn ploeg een punt in de uitwedstrijd tegen AZ. (21-01-2017)
Mathias Pogba viert zijn eerste treffer in de Eredivisie met een dansje. Hij bezorgt zijn ploeg een punt in de uitwedstrijd tegen AZ. (21-01-2017)

Mathias Pogba maakte zaterdagavond zijn eerste treffer in de Eredivisie. De Franse spits van Sparta Rotterdam kwam als invaller in het veld tijdens het duel met AZ (1-1), maar was al na negen minuten trefzeker.

Pogba kwam in de 79ste minuut, bij een achterstand van 1-0, in het veld om een gelijkmaker te forceren. De fysiek sterke spits stond in vier minuten voor tijd op de juiste plek om raak te koppen. De blijdschap bij Pogba en zijn ploeggenoten was erg groot. "Het is inderdaad een mooi moment", vertelde de Fransman na afloop glunderend voor de camera van FOX Sports.

De aanvaller van Sparta vierde zijn treffer met een ingestudeerd dansje. "Ik zei tegen mijn teamgenoten: Zijn jullie klaar voor een dansje, voor als de bal erin gaat?", vertelde de 26-jarige Pogba met een grote glimlach. "Ik train niet op het dansen, het zit in me. De tweede dans van mij na afloop was voor de fans. Eén voor het team, één voor de fans."

Pogba sprak na afloop zijn dankbaarheid uit aan Paco van Moorsel, die de bal precies op het hoofd van zijn ploeggenoot neerlegde. "Hij wist dat ik bij tweede paal zou staan, omdat ik dat altijd zeg tijdens de training", aldus de spits, die geen zin had om een voorspelling te doen over hoeveel doelpunten hij dit seizoen nog gaat maken. "Ik ben wel klaar voor meer, maar alleen God weet hoeveel het zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner