22.01.2017 11:33

Rooney ontzettend trots op doelpuntenrecord

Wayne Rooney bedankt na afloop de fans van Manchester United. Hij heeft zijn ploeg een punt bezorgd in het uitduel met Stoke City. (21-01-2017)
Wayne Rooney bedankt na afloop de fans van Manchester United. Hij heeft zijn ploeg een punt bezorgd in het uitduel met Stoke City. (21-01-2017)

Wayne Rooney bezorgde Manchester United op de valreep een puntje op bezoek bij Stoke City (1-1). De Engelse spits kwam als invaller in het veld, maar was met een heerlijke vrije trap verantwoordelijk voor de gelijkmaker.

Het was de 250ste treffer van Rooney in het shirt van Manchester United. De spits is clublegende Bobby Charlton daarmee gepasseerd. Laatstgenoemde vindt het jammer dat zijn record, dat liefst 44 jaar in de boeken stond, is verbroken. "Ik zou liegen als ik zeg dat ik niet teleurgesteld ben om het record kwijt te zijn, maar ik ben ook eerlijk als ik zeg dat ik heel blij ben voor Wayne Rooney", vertelde Charlton na afloop aan de toegestroomde Engelse media.

Rooney zelf blikt met gemengde gevoelens terug op het duel met Stoke City. Hij is blij met het doelpuntenrecord, maar had de wedstrijd liever gewonnen. "Ik ben teleurgesteld dat we twee punten hebben verloren. Het voelt een beetje raar, als ik eerlijk ben. Ik kan niet ontkennen dat het een mooi en trots moment was. Ik ben er erg trots op en hopelijk komt er nog veel meer. Maar door het resultaat is het moeilijk om ervan te genieten."

José Mourinho, manager van Manchester United, was lovend over de prestatie van Rooney. "Hij is een clublegende, een legende in het Engelse voetbal. Laat hem ervan genieten. Het is een geweldige prestatie", aldus de Portugees, die niet blij was met het gelijkspel tegen Stoke. "Ik word er moe van om mijn team iedere week zo goed te zien spelen en zo veel kansen te creëren, maar ze niet benutten. Als we alle kansen zouden afmaken, dan scoren we zes of zeven keer per wedstrijd. Vandaag hebben we twee punten verloren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner