22.01.2017 16:22

Excelsior en Go Ahead schieten weinig op: 1-1

Elvis Manu (l.) en Jordy de Wijs (r.) storten zich allebei op de bal. (22-01-2017)

Het was spannend op Woudestein, maar met een gelijkspel schieten Excelsior en Go Ahead Eagles weinig op. De club uit Deventer kwam vroeg op voorsprong, maar nog voor rust zorgde Nigel Hasselbaink voor de eindstand.

Go Ahead Eagles begon uitstekend aan de kelderkraker tegen Excelsior. Binnen tien minuten kwam de club uit Deventer, die als enige club in de Eredivisie nog wacht op de eerste uitzege, op voorsprong. Jarchinio Antonia haalde de achterlijn en legde de bal bij de tweede paal waar Pedro Chirivella de bal kon binnen knikken. Een lekker begin voor Go Ahead, maar de hekkensluiter kon de vroege voorsprong geen goed gevolg geven.

Achterin bij Go Ahead was het een gatenkaas waar met name aan de rechterkant Fredy vaak aan de aandacht ontsnapte. De Rotterdammers kregen kans op kans, maar het doel werd niet getroffen. Hasselbaink liet twee goede kansen liggen, maar zijn derde kans bleek wel raak te zijn. Kevin Vermeulen kwam goed op en zijn voorzet bood Hasselbaink de kans om de 1-1 binnen te tikken. Na de verdiende gelijkmaker konden de Kralingers niet doordrukken waardoor de bezoekers tevreden konden zijn met de 1-1 ruststand.

Na rust was Go Ahead de bovenliggende partij. De bezoekers tikten de bal rustig rond, maar kwamen moeizaam tot kansen. De beste mogelijkheid was voor Elvis Manu. De oud-Feyenoorder kwam oog-in-oog met doelman Warner Hahn, maar uit een moeilijke hoek schoot de nieuweling naast. Excelsior stelde daar vlak na rust weinig tegenover. De Kralingers konden het goede spel uit de eerste helft niet vasthouden.

Toch kreeg de thuisploeg naarmate de wedstrijd vorderde meer grip op de wedstrijd. Via een vrije trap kwam Terell Ondaan dichtbij een doelpunt, maar Theo Zwarthoed tikte de bal uit de kruising. Ook doelpuntenmaker Hasselbaink kreeg kansen op 2-1. De aanvaller had vaker op het scorebord kunnen staan als hij wat precisie in de afronding was geweest. In de tweede helft kreeg de rappe speler twee opgelegde kansen, maar zijn pogingen gingen naast.

Zo bleef het 1-1 in Rotterdam. Een resultaat waar beide ploegen weinig mee opschieten. Vooral Excelsior zal balen van het gelijke spel. De Rotterdammers lieten grote kansen liggen om een gat te slaan met de hekkensluiter.

Door: Ilona van der Werf