22.01.2017 12:27

Van de Looi: "Niet het maximale eruit gehaald"

Willem II verloor zaterdagavond met minimaal verschil van Feyenoord. De Tilburgers mochten tot het einde toe hopen op een gelijkmaker, maar die kwam er uiteindelijk niet. Trainer Erwin van de Looi baalde na afloop.

De oefenmeester van de Tilburgers vond dat er meer had ingezeten tegen Feyenoord. "Dit is zeker een gemiste kans", vertelde Van de Looi na afloop bij de NOS. "Het gaat erom dat je altijd maximaal presteert en dat hebben we niet gedaan, vind ik, en dus kunnen we totaal niet tevreden zijn. Ik hoor hier mensen zeggen: met 1-0 verloren bij de koploper, dat is niet slecht. Maar als je het duel hebt gezien, dan heb je er niet het maximale uitgehaald. Dat is altijd slecht."

Feyenoord kwam na ruim een half uur spelen op voorsprong door een doelpunt van Jens Toornstra, maar verzuimde daarna om het duel definitief in het slot te gooien. Van de Looi vindt dat zijn ploeg daarvan had moeten profiteren. "Bij een aantal was het besef er niet dat het had gekund", vervolgde de trainer. "We hebben te weinig lef getoond. Dat is wel iets waar voetbal mee begint, dat je duels wint en overtuiging hebt in de dingen die je doet. Dat was onvoldoende vandaag."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner