22.01.2017 15:44

Van de Streek mist bekerduel met FC Utrecht

SC Cambuur moet het woensdag in de confrontatie met FC Utrecht in de kwartfinale van het bekertoernooi stellen zonder topschutter Sander van de Streek. De middenvelder, al goed voor twaalf doelpunten in de Jupiler League, heeft zaterdag een hamstringblessure opgelopen tijdens het gewonnen duel met Jong PSV (0-2).

Van de Streek opende in Eindhoven al binnen een minuut de score. De middenvelder kon de wedstrijd echter niet volmaken. In de 52ste minuut moest de middenvelder het duel voortijdig afbreken wegens een blessure. Hij werd in de wedstrijd tegen Jong PSV vervangen door Farshad Noor. Bij Cambuur vreesde men voor een zware hamstringblessure, maar uit medisch onderzoek bleek de schade mee te vallen. Het gaat om een verrekking en niet om een scheur. SC Cambuur won de wedstrijd overigens met 0-2. 

Van de Streek kan naar verwachting zo'n twee weken niet voetballen, maar hij mist woensdagavond in De Galgenwaard wel het duel met FC Utrecht, waarin een plek in de halve finales op het spel staat. Van de Streek kwam dit seizoen 24 keer in actie voor de Leeuwarders. 21 keer in de competitie, waarin hij twaalf keer het net wist te vinden. In het KNVB-bekertoernooi scoorde hij nog niet in de voorgaande drie wedstrijden. 

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner