22.01.2017 15:56

Ten Hag vond zijn ploeg sterk: "Bijna perfectie"

FC Utrecht-trainer Erik ten Hag (l.) begroet Peter Bosz, oefenmeester van Ajax. (22-01-2017)
FC Utrecht-trainer Erik ten Hag (l.) begroet Peter Bosz, oefenmeester van Ajax. (22-01-2017)

Erik ten Hag zag dat de individuele klasse van Ajax het verschil maakte tegen zijn ploeg. Door een fantastische treffer van Lasse Schöne stapte FC Utrecht met een 0-1 nederlaag van het veld. Volgens de trainer van Domstedelingen had er meer in gezeten en zag hij zijn ploeg een nagenoeg perfecte tactiek uitvoeren.

"Natuurlijk is het een geweldig schot, maar dat is de individuele kwaliteit", vertelt de trainer van FC Utrecht voor de camera's van FOX Sports. "Je weet dat als je tegen Ajax speelt, je veel tegen de bal moet werken. Intensief, beter in de samenwerking, meer lopen. Dat kost veel kracht. Maar we hadden al de kans om de wedstrijd te beslissen. Dan ga je wisselen, omdat ik een goede bank heb. Dan is het jammer dat dat niet goed uitpakt."

Met iets meer precisie had zijn ploeg een aantal treffers kunnen maken. "We hebben de beste kansen gehad. Als je ze creëert, moet je ze ook afmaken. Dat hebben we nagelaten, dat kan ik de ploeg verwijten. Maar het plan hebben we bijna tot in perfectie uitgevoerd, vind ik." Des te groter de klap van de nederlaag voor Ten Hag. "Laat ik zeggen dat ik teleurgesteld ben met het resultaat en dan met name hoe die tot stand kwam, maar over het spel ben ik erg tevreden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner