22.01.2017 19:31

Chelsea behoudt voorsprong na winstpartij

Premier League-koploper Chelsea heeft zaterdag optimaal geprofiteerd van het vele puntenverlies bij topploegen in Engeland. De formatie uit Londen won zelf met 2-0 van Hull City, eerder in de speelronde wist alleen topploeg Arsenal de volle buit te pakken.

Tottenham Hotspur en Manchester City speelden zaterdag tegen elkaar gelijk, Liverpool verloor verrassend van Swansea City, terwijl Manchester United via Wayne Rooney op gelukkige wijze aan een 1-1 gelijkspel kwam tegen Stoke City. Chelsea kende geen problemen met Hull City, Diego Costa scoorde op slag van rust de openingstreffer.

De Braziliaans-Spaanse spits staat in de schijnwerpers van de media de afgelopen weken, aangezien de goaltjesdief gelinkt wordt aan een vertrek. Tegen Hull City stond hij gewoon in de basis, hij beloonde zichzelf met één goal. Gary Cahill gooide het duel tien minuten voor tijd op slot met een verdubbeling van de voorsprong.

De voorsprong van Chelsea op de rest blijft daarvoor groot, nummer twee Arsenal heeft acht punten minder dan de formatie van Antonio Conte. De volgende twee wedstrijden van Chelsea zijn echter toppers, Arsenal en Liverpool staan op het programma voor de koploper.