22.01.2017 21:51

Decheiver eerlijk: "Punt maximaal haalbare"

Harry Decheiver (l.) en Mitchell van der Gaag  (r.) geven elkaar een hand na de persconferentie van de wedstrijd Excelsior - Go Ahead Eagles (1-1). (22-01-2017)
Harry Decheiver (l.) en Mitchell van der Gaag (r.) geven elkaar een hand na de persconferentie van de wedstrijd Excelsior - Go Ahead Eagles (1-1). (22-01-2017)

Harry Decheiver beseft dat Go Ahead Eagles goed wegkwam in het duel met Excelsior. De interim-trainer, op de bank omdat Hans de Koning geschorst was, zag zijn ploeg in het begon goed spelen en zelfs scoren, maar daarna ging het fout.

Liverpool-huurling Pedro Chirivella maakte binnen de tien minuten zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal. "Daarna hadden we alleen totaal geen controle meer", stelt Decheiver op de afsluitende persconferentie in Rotterdam. "We konden de ruimtes niet klein houden omdat onze voorste spelers druk zetten terwijl we daar achterin nog niet klaar voor waren", is de visie van de clubman.

"Excelsior reeg de kansen aaneen, scoorde ook en wij waren daarna blij dat we met 1-1 de rust haalden, zodat we het beter konden neerzetten voor de tweede helft. Uiteindelijk hebben wij via Manu en Antonia nog twee grote kansen gehad, maar ook Excelsior kwam nog twee keer dichtbij een treffer. Uiteindelijk was een punt het maximaal haalbare voor ons." Het is wel een belangrijk punt, want daardoor is Go Ahead Eagles geen hekkensluiter meer.

Het staat in punten gelijk met Roda JC, maar heeft een beter doelsaldo.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner