22.01.2017 23:32

Depay debuteert bij winnend Olympique Lyon

Memphis Depay heeft zondag met een thuiszege van Olympique Lyon op Olympique Marseille zijn debuut gemaakt. De Nederlander die vorige week werd overgenomen van Manchester United, kwam in het veld toen Lyon de 3-1 eindstand al op het scorebord had gebracht. Lyon komt door de zege op 37 punten en blijft daarmee vierde op elf punten van koploper AS Monaco.

Depay, die zich voor 4,5 jaar verbond aan Lyon, had tijdens zijn presentatie vrijdag al aangegeven dat hij graag zijn debuut wilde maken in de topontmoeting met Olympique Marseille. Trainer Bruno Génésio had de 22-jarige Nederlander aanvankelijk op de bank gezet. Depay zag hoe de basiself van Olympique Lyon via treffers van Mathieu Valbuena en Alexandre Lacazette uitliep naar een 2-0 voorsprong.

Na de tegentreffer van de Braziliaan Dória en de tweede goal van Lacazette, mocht de Nederlandse aanvaller in de 79e minuut zijn eerste speelminuten maken voor Olympique Lyon. Bij Olympique Marseille bleef Karim Rekik de hele wedstrijd op de bank.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner