23.01.2017 09:34

Enrique tevreden: "Strijden om alle titels"

FC Barcelona won zondagavond simpel op bezoek bij SD Eibar (0-4). Door de zege blijft Barça in het spoor van Real Madrid en Sevilla. Trainer Luis Enrique blijft dan ook het vertrouwen houden in een goede afloop.

De Spaanse Primera División is precies halverwege. Real is koploper, gevolgd door Sevilla op twee punten en Barcelona op drie punten. De Madrilenen hebben wel nog een wedstrijd te goed, maar Barça-trainer Enrique kijkt tevreden terug op de eerste seizoenshelft. "De balans van de eerste ronde is positief. Het kan altijd beter, maar we zijn in een positie dat we nog voor alle titels vechten."

Aangezien de Catalanen nog meedoen in de strijd om de Primera División, de Copa del Rey en de Champions League, probeert Enrique een balans te vinden in de belasting van zijn spelers. "Spelers die al heel veel wedstrijden hebben gespeeld, gaven we rust. Maar we gaven wel speeltijd aan spelers die belangrijk zouden zijn." Op bezoek bij Eibar begon Barcelona met het trio Luis Suárez, Lionel Messi en Neymar, maar kreeg Gerard Piqué rust.

In de Copa del Rey staat Barcelona in de kwartfinale tegen Real Sociedad, waartegen het woensdag de return zal spelen. De heenwedstrijd werd al gewonnen (0-1). Voor de achtste finales van de Champions League is Paris Saint-Germain de tegenstander, terwijl ook in de competitie de inhaalrace is ingezet.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner