23.01.2017 11:09

Van Hanegem ziet Ajax als titelfavoriet

Willem van Hanegem is nog niet onder de indruk van koploper Feyenoord. De columnist denkt dan ook dat achtervolger Ajax aan het eind van de rit met de schaal staat.

"Zaterdag speelde Feyenoord weer niet bijzonder. Mensen zeggen dan tegen me: 'Als je dit soort wedstrijden ook nog wint...' Maar het had best 1-1 kunnen worden, ook al speelde Willem II zeer droevig. Die scheten in hun broek voor Feyenoord, zo leek het wel", aldus de voormalig Feyenoorder in zijn column in het Algemeen Dagblad.

Van Hanegem is meer onder de indruk van Ajax, dat nog op een achterstand van vijf punten staat. "Zij zijn tot goed voetbal in staat. Feyenoord toonde dat alleen in de eerste helft tegen AZ aan. Ajax speelt in normale doen gewoon een stuk makkelijker. Het kost minder kracht. Dat kan helpen als het in de slotfase van de competitie echt spannend wordt."

Ajax won dankzij een laat doelpunt van Lasse Schöne op bezoek bij FC Utrecht (1-0). Van Hanegem denkt dat die goal cruciaal kan zijn in de titelrace. "Dat doelpunt van Schöne zorgt ervoor dat het spannend blijft in de Eredivisie. Die vijf punten voorsprong, die kan Feyenoord zo kwijt zijn. Een keer verliezen en het zijn nog maar twee punten. Dan gaat het knagen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner