23.01.2017 12:30

SvdW: Schamele troost voor hattrick Reza

Met een hattrick dacht dat Reza Ghoochannejhad de grote held van sc Heerenveen te worden op bezoek bij PSV, maar na een krankzinnige slotfase liep het anders. De Iraanse spits verdient wel de titel Speler van de Week.

Tien minuten voor tijd kopte Ghoochannejhad zijn derde treffer tegen de touwen, wat zijn tweede hattrick in zijn loopbaan betekende. Via doelpunten van Marco van Ginkel en Héctor Moreno wist PSV toch nog te winnen (4-3). Ghoochannejhad ging wel met de wedstrijdbal naar huis, maar zonder punten.

De hattrick was opnieuw de bevestiging dat Ghoochannejhad aan een topseizoen bezig is. De linkspoot is clubtopscorer met twaalf doelpunten, waardoor zijn persoonlijke record al heel dichtbij komt. In het seizoen 2010/2011 maakte hij dertien doelpunten voor SC Cambuur in de Jupiler League. Met nog vijftien wedstrijden te gaan, zal de linkspoot ongetwijfeld zijn eigen record verbreken.

De 29-jarige Ghoochannejhad had de laatste jaren waarschijnlijk zelf ook niet gedacht zijn persoonlijke record nog uit de boeken te schieten. Zijn weg naar de top is een hele lange, met vallen en opstaan. Ghoochannejhad maakte in het seizoen 2005/2006 zijn debuut in het shirt van Heerenveen, waar hij na Go Ahead Eagles, FC Emmen, SC Cambuur, Sint-Truidense VV, Standard Luik, Al Wakrah en Charlton Athletic afgelopen zomer terugkeerde. En met succes.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner