23.01.2017 20:24

Babel helpt Beşiktaş aan koppositie in Turkije

Ryan Babel bedankt de meegereisde supporters van Beşiktaş na de wedstrijd tegen Osmanlıspor FK. (16-01-2017)
Ryan Babel bedankt de meegereisde supporters van Beşiktaş na de wedstrijd tegen Osmanlıspor FK. (16-01-2017)

Beşiktaş is na een 4-1 overwinning op Alanyaspor de nieuwe koploper in de Turkse SüperLig. De ploeg profiteerde optimaal van puntenverlies bij Medipol Başakşehir F.K en Nederlander Ryan Babel droeg met een goal zijn steentje bij.

Babel begon het seizoen als speler van Deportivo La Coruña, maar in Spanje miste hij zijn familie dusdanig, dat hij besloot zijn contract niet te verlengen. Beşiktaş sloeg toe en legde de flankspeler tot medio 2019 vast. Tegen Alanyaspor scoorde Babel zijn eerste doelpunt in dienst van zijn nieuwe werkgever, hij was goed voor de tweede treffer.

Cenk Tosun zorgde in de wedstrijd al snel voor de 1-0, na de goal van Babel maakte Ricardo Quaresma vanaf de stip kort na rust de derde treffer. Vágner Love deed vervolgens eveneens vanaf de stip iets terug, maar het slotwoord was aan oud-PSV'er Marcelo, die de 4-1 eindstand op het scorebord zette.

Eerder in de speelronde speelden Medipol Başakşehir en Fenerbahçe gelijk tegen elkaar, daardoor kon Beşiktaş de nieuwe koploper worden. De ploeg staat nu twee punten boven de verrassing van het seizoen in Turkije.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner