24.01.2017 10:47

Ghoochannejhad: "Voetbal is niet te plannen"

Reza Ghoochannejhad bedankt Sam Larsson na zijn tweede treffer tegen Go Ahead Eagles. De Zweed neemt een puntgave corner, die de spits binnen kopt. (03-12-2016)
Reza Ghoochannejhad bedankt Sam Larsson na zijn tweede treffer tegen Go Ahead Eagles. De Zweed neemt een puntgave corner, die de spits binnen kopt. (03-12-2016)

Reza Ghoochannejhad is dit seizoen helemaal opgebloeid bij sc Heerenveen. De international van Iran is samen met Feyenoorder Nicolai Jørgensen topscorer van de Eredivisie, maar Ghoochannejhad rekent niet op een transfer naar een grote competitie.

"Ik verwacht niks in de voetballerij, dat kun je zien aan de clubs en plekken waar ik ben geweest", vertelt Ghoochannejhad aan De Telegraaf. "Voetbal is niet te plannen. Je bent van zo veel externe factoren afhankelijk, dat ik alles op me laat afkomen. Je stopt al je energie erin en uiteindelijk word je beloond."

Een transfer naar zijn vaderland Iran is ook een mogelijkheid. "Je kan in Iran zo veel verdienen, dat kun je niet met Nederland vergelijken. Natuurlijk krijg ik die aanbiedingen ook, maar voor mij is het op deze leeftijd belangrijk in Europa te spelen. Ik ben op de toppen van mijn kunnen, dus nu moet ik het laten zien."

Tijdens het seizoen 2011/2012 wist Ghoochannejhad voor het laatste de dubbele cijfers te halen. Als speler van het Belgische Sint-Truiden kwam de Iraniër tot elf treffers in de Belgische Jupiler Pro League. Nu staat de spits op twaalf treffers bij sc Heerenveen. "Ach, statistieken zijn allemaal cijfertjes en getalletjes, maar daar zit nooit het verhaal aan. Ik heb niet eerder in mijn carrière een heel seizoen aan één stuk door gevoetbald. Dat gebeurt nu voor het eerst. Heel gek om dit op mijn 29e pas mee te maken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner