24.01.2017 12:21

Schorsing Sparta-trainer Pastoor blijft staan

Alex Pastoor is voor drie wedstrijden, waarvan één wedstrijd voorwaardelijk, geschorst. De trainer van Sparta Rotterdam kreeg onlangs dezelfde schorsing opgelegd van de aanklager betaald voetbal.

De oefenmeester van Sparta zou tijdens het competitieduel met AZ Alkmaar (1-1) zich schuldig hebben gemaakt aan 'het uiten van dreigende of intimiderende taal in de richting van de vierde official'. Pastoor was het echter niet eens met de straf van de aanklager betaald voetbal en ging daarom in beroep tegen zijn schorsing, maar het hoger beroep heeft Pastoor geen succes opgeleverd.

De tuchtcommissie van de KNVB kwam maandagavond bijeen en heeft dinsdagochtend besloten om vast te houden aan de schorsing van de aanklager betaald voetbal. Pastoor moet daardoor dinsdagavond het bekerduel met FC Volendam aan zich voorbij laten gaan. Ook aankomend weekend, als Sparta op bezoek gaat bij Willem II, is Pastoor er niet bij. Pastoor kan overigens nog wel in beroep gaan tegen de uitspraak van de tuchtcommissie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner