24.01.2017 14:36

Zoet nog steeds in een rijtje met wereldtoppers

Doelman Jeroen Zoet tijdens een trainingssessie van PSV in Spanje. (04-01-2017)
Doelman Jeroen Zoet tijdens een trainingssessie van PSV in Spanje. (04-01-2017)

Jeroen Zoet moest zondag driemaal 'vissen' in het thuisduel met sc Heerenveen. De doelman van PSV mag zich daardoor niet langer de minst gepasseerde sluitpost van de Eredivisie noemen, maar daar maakt Zoet zich niet druk om.

Heerenveen-spits Reza Ghoochannejhad wist Zoet zondagmiddag driemaal te passeren, maar dat bleek niet genoeg voor de overwinning in Eindhoven. In een tumultueuze slotfase maakte PSV nog twee treffers, waardoor het duel in 4-3 eindigde. Ondanks de hattrick van Reza staat Zoet, met tien tegendoelpunten in zestien wedstrijden, nog altijd tussen wereldtoppers als Iker Casillas en Manuel Neuer.

"Zoiets is niet alleen een verdienste van mij, maar zeker ook van de jongens die voor me staan, tot aan Luuk de Jong aan toe", stelt Zoet in De Telegraaf. "Statistieken zijn leuk, maar het is niet iets waar ik me heel druk om maak. Niet toen ik er maar zeven tegen had en ook niet nu het er tien zijn. Ons doel is kampioen worden. Als dat niet lukt en ik heb wel fantastische statistieken, dan voelt dat als een grote smet. Ik heb liever mindere persoonlijke statistieken, maar wel de titel."

PSV blonk in de eerste seizoenshelft vooral uit in defensief opzicht, maar moest tegen Heerenveen ineens drie tegengoals verwerken. "Als je aanvallend andere accenten legt en het als team iets anders gaat invullen, is het belangrijk dat je niet ineens veel meer kansen weggeeft en meer goals tegen krijgt. Dan schiet het qua totaalplaatje nog niet op", beseft Zoet, die vindt dat hij beter is geworden de laatste tijd. "Maar er zijn altijd dingen die beter kunnen. Als dat niet zo was, speelde je niet bij PSV, maar ergens anders."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner