24.01.2017 16:15

Vreven had op meer begrip NAC-fans gerekend

Stijn Vreven is niet blij met sommige supporters van NAC Breda. De Belgische oefenmeester hoorde vrijdagavond een fluitconcert, terwijl er met 2-0 werd gewonnen van Achilles'29. Vreven reageert verbaasd.

"Ik zit hier nog maar drie weken en tot nu toe heb ik die negatieve ondertoon bij iedereen gevoeld", vertelt Vreven in gesprek met BN/De Stem. De oefenmeester snapt dat de verwachtingen bij de supporters van NAC hoog zijn, maar laat weten dat ook hij niet kan toveren. Vreven wijst op de resultaten van de afgelopen weken. "We hebben drie keer gespeeld. Drie keer twee goals gemaakt. Drie keer de nul gehouden. Dat zijn ook feiten."

"Of neem de feiten van de wedstrijd van vrijdag: 68 procent balbezit, vijftien doelpogingen waarvan acht op de goal", vervolgt Vreven zijn analyse. "Achilles: één keer op de goal, één keer naast. Het enige dat je ons kunt verwijten is dat de wedstrijd niet in 4-0 is geëindigd. Want dan is iedereen wel tevreden." Hekkensluiter Achilles'29 mocht door het slordige aanvalsspel van NAC lang hopen op een stunt, maar dat lukte uiteindelijk niet.

Vreven is sinds een aantal weken actief als hoofdtrainer bij NAC, nadat Marinus Dijkhuizen vlak voor de Kerst op straat werd gezet. De Belgische coach vindt momenteel het resultaat even belangrijker dan het spel. "Je moet punten pakken, er is geen tijd om te experimenteren of rustig te oefenen", aldus Vreven. "Daarom had ik ook meer begrip verwacht voor het feit dat er eerst de resultaten moeten komen en daarna het goede voetbal. Hier willen ze alles op een hoop. Dat begrijp ik, maar de resultaten zijn toch de eerste die er moeten zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner